Qua Gay tijdschriften hebben we niet heel veel keuze in Nederland. Een keer per jaar is er de L’Homo en we hebben de Winq. Daarnaast is er nog het Belgische The Gay Issue, welke ook verkrijgbaar is in Nederland. Sinds dit jaar bestaat er echter nog een vierde optie, Attitude Nederland. De Britse versie van het magazine bestaat al sinds 1994 en vanaf 2017 is er een Belgische en een Nederlandse variant. Over alle vier genoemde tijdschriften zal ik een review schrijven. Attitude is als eerste aan de beurt omdat ik daar nu twee edities van heb om mijn oordeel op te baseren.

Prijs
Laat ik gelijk beginnen met de prijs. Voor € 3,95 heb je een editie van Attitude in je bezit. Indien je gebruik maakt van de huidige actie voor een abonnement betaal je omgerekend € 2,14 voor het tijdschrift en bij de normale abonnementsprijs is dat € 2,85.

Kortom een kleine prijs voor een tijdschrift en in de abonnementsvariant behoorlijk lager dan het gemiddelde tijdschrift qua prijs.

Omslag/cover
Ik kwam de Attitude tegen omdat ik zelf op zoek was naar een LHBTQ tijdschrift. De attitude viel mij gelijk op (de augustus editie) doordat Sasha Velour op de cover stond, gelijk duidelijk dat het een LHBTQ tijdschrift is. De omslag heeft geen glanzende afwerking, maar is net zoals de pagina’s van het tijdschrift mat. De omslag sluit niet helemaal aan op de pagina’s waardoor de pagina’s een klein stukje uitsteken, maar dan ben ik ook even aan het mierenneuken. Als je Attitude kent valt het tijdschrift op in de schappen en de uitstraling van het tijdschrift is niet schreeuwerig. Je kan de Attitude prima ergens laten slingeren als je familie op bezoek komt.

Kwaliteit
Het papier waarop Attitude is gedrukt is niet het glanzende papier wat we bij veel andere tijdschriften zien en het voelt daardoor ook ruwer aan. Door het gebruik van dit papier en deze afwerking zijn de pagina’s mat en dat geeft in vergelijking met andere tijdschriften een iets goedkopere uitstraling. Maar zoals mevrouw Spek (uit Rundfunk) heel wijs zei “papier met verf stop je toch niet in je mond” en het gaat wat mij betreft uiteindelijk vooral om de artikelen.

Artikelen
Het belangrijkst zijn natuurlijk de artikelen. Ik ben zeer te spreken over de Attitude. Er is sprake van een goede mix van korte nieuwsberichten, interviews en wat langere artikelen. Er is aandacht geschonken aan de inhoud van de onderwerpen. In een van de andere tijdschriften waar ik nog over zal schrijven merkte ik dat ik de artikelen niet goed geschreven vond. Het kwam niet echt tot de kern of het artikel had niet echt een duidelijke boodschap/miste een goede opbouw. Attitude heeft dat probleem niet en weet te boeien. Daarnaast ook niet meer foto’s dan tekst. Er is voor iedereen wel wat interessants te vinden in de twee edities die ik nu heb gelezen.

Eindoordeel
Ik heb ondertussen een abonnement op de Attitude en ben benieuwd naar de november editie. De prijs/kwaliteit verhouding is perfect en de inhoud is een goede mix van nieuws/interviews en andere artikelen. Met Attitude haal je een goed tijdschrift in huis en blijf je up to date over ontwikkelingen in de LHBTQ community.