De Court of Criminal Appeal in Edinburgh heeft in een uitspraak bepaald dat David Wotherspoon toch niet strafbaar heeft gehandeld door in zijn eigen huis met een bh aan voor de ramen te dansen. De rechters van de Court of Criminal Appeal gaven aan dat het gedrag van David exhibitionistisch en provocerend was (en misschien zelfs pervers), maar dat hield niet in dat het ook strafbaar gedrag was. David had eerder in beroep geen gelijk gekregen en was veroordeeld voor zijn gedrag.

De zaak kwam aan het rollen toen een aantal van de buren tussen januari en augustus 2015 David in zijn woning hadden zien dansen met vrouwelijke lingerie aan. Gealarmeerd werd er contact gezocht met de lokale politie. Volgens enkele buren zou David op een seksuele manier zijn bovenlichaam hebben aangeraakt.

Volgens de rechters kan het dragen van vrouwelijk ondergoed als man in sommige gevallen zeker worden beoordeeld als strafbaar gedrag, het kan volgens de rechters de openbare orde verstoren. In dit geval was dat niet zo omdat David de kleding in zijn eigen woning droeg. Dit gedrag mag voor sommige mensen alarmerend zijn, maar het criterium is volgens de rechters of het gedrag redelijkerwijs door iedereen als alarmerend wordt beoordeeld.