Er zijn niet heel veel series die over de LHBTQ community gaan en dat vind ik soms best wel jammer. De laatste tijd valt het me op dat er op Netflix meer content plaatst met als onderwerp Gay/LGBTQ en dat is wat mij betreft een goede zaak.

Een serie die (al eventjes) op Netflix is te vinden is “Eastsiders”. Momenteel zijn alleen seizoen 1 en 2 beschikbaar. Via Kickstarter heeft Eastsiders 82.385 dollar (meer dan de beoogde 60.000 dollar) bij elkaar verzameld om seizoen 3 af te maken. Het mooie aan de serie is dus dat deze dankzij fans kan blijven bestaan.

Eastsiders gaat over de moeilijke relatie tussen Cal (John Halbach) en Thom (Van Hansis). Van Hansis ken je misschien nog van “As The World Turns” waarin hij als eerste een gay personage in een grote soap serie speelde. Seizoen 1 bestaat uit 9 korte afleveringen. Seizoen 2 weet je langer aan de buis te kluisteren met 12 afleveringen van ongeveer 25 minuten per aflevering.

De combi van drama en donkere humor maakt dit een mooie serie over de problemen waar je in een relatie tegen aan kunt lopen. Ik ben erg benieuwd naar het derde seizoen en heb het idee dat het niet al te lang meer zal duren voor we opnieuw van Cal en Thom kunnen genieten.

Meer informatie vind je op www.eastsiderstheseries.com.

Je kunt Eastsiders op Netflix kijken.