Het is ondertussen al weer vijf jaar geleden dat P!nk een album heeft uitgebracht. Dit jaar komt daar eindelijk weer verandering in. Het duurt nog tot 13 oktober voor we van het hele album kunnen genieten, maar met What About Us krijgen we al een heerlijk voorproefje.

De muziekvideo gaat over de nasleep van de Amerikaanse verkiezingen en de minderheidsgroepen die door het beleid van Trump in het gedrang komen. P!nk voegt zich in de videoclip bij de onderdrukte groeperingen. We zien immigranten, LHBTQ-ers en andere minderheidsgroepen voorbij komen.

De combinatie van de muziek en de krachtige stem van P!nk zorgen voor een prachtig nummer dat ook goed in een club thuis zou passen. Er zullen waarschijnlijk nog wel een paar goede remixes van gemaakt worden.

In de Verenigde Staten en andere landen doet What About us het al erg goed. In Nederland komt What About Us in de Top 40 binnen op nummer 27 en in de iTunes top 40 staat What About Us al op nummer 3.

What About Us is een heerlijk nummer met een politieke boodschap. P!nk zet met dit nummer goed de toon neer voor haar nieuwe album.

Ben je benieuwd naar het nummer of de video? Check dan de video. Wil je net als ik meezingen met What About Us? Klik dan hier voor de lyrics.